Oct 20, 2020, 8:21 PM

В главата ми 

  Poetry
674 6 13

Какво ли има в моята глава

не съм поглеждал даже и наужким,

навярно гробище за хвърчила

или пък е като килер на Плюшкин?*

 

Порядък няма тука, ясно е,

но пак работи... някак на магия,

за любовта ми много тясно е

и аз в сърцето си я крия.

 

Дали във някой ъгъл не лежи

ключът към нерешими ребуси,

сред всички неизречени лъжи,

с които често лъжа себе си.

 

Колода карти – нераздадени,

поема стара – недописана,

мечти платени с кръв - продадени,

и мъка другиму орисана.

 

Аз зная кой съм, но дали съм луд?

Подлагам всичко на съмнение!

Светът отдавна е един абсурд

и да си луд е улеснение!

© Веселин Банков All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??