Dec 25, 2015, 4:48 PM

В Коледната нощ 

  Poetry » Other
292 0 1

Небето ниско над Земята слезе

и падна над главите ни звезда.

А тишината във простора влезе

и за да чуем плача на Христа.

 

Във тази нощ роди се Младенеца

и цялата Вселена се сниши,

че Господ спусна на земя венеца

светът духовно да се възвеси.

 

На ангелите хорът не престава

да пее песните за Божи син.

Светът от днес и по- добър да става

зове ни Господ от простора син.

© Никола Апостолов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??