Nov 14, 2007, 3:29 PM

В Кратунци - поп с триметров алилуй 

  Poetry » Humour
1438 1 5

 

Веднъж решила баба попадия
на дяда попа гащи да ушие!

Отишла на пазара един ден
и купила пет метра чер сатен.

Пет метра плат е повечко обаче,
и те разрязали плата, така че
от двата метра гащите ушили,
а трите метра във сандъка скрили:
когато този чифт се поизтрие,
да може втори чифт да се ушие.

Че в църквата и лете е студено!

Там въздухът от свещите се грее,
но подът е от камък, студенее.

В псалтира пишело, че Свети МИна -
оправяйки Света Екатерина,
полагал я на каменния под,
със поглед към изписания свод!

И оттогава (тъй твърдят) - жените
най-хладни са отзад, по тлъстините.
И съответно казват за мъжете,
че най-студени им са коленете!

Тъй!
Попът си направил тоалета
и след това отишъл до клозета.
А панталоните къде да дене?
"Ако при клякането са на мене,
то току-виж,
че им провиснали "колене"!"

И попът панталоните свалил
и на един пирон ги закачИл.

А после тоалетната напуснал,
като по навик расото си спуснал
и ръгнал в сЕлото, а панталона
забравил да виси върху пирона.

Насреща група баби се задали
и дядо поп решил да се похвали.

С два пръста расото отпред подхваща,
повдига го и лекичко разклаща,
като си мисли че плата показва,
и казва:

- Виждате ли нещо, баби?

- Не виждаме - очите ни са слаби!

- Я вгледайте се по-добре във мене! -
и вдигнал расото си до колене.

А имало там баба-шегаджийка,
(тя на Билкарката била комшийка):

- Какво да видим - нищо се не види.
Вдигни по-горе де, недей да ти се свиди!

Той вдигнал расото си над чатала
и тук тълпата се е разпищяла!

А попът казал:
- Нали сте си баби!
Износени са нервите ви, слаби!
От туй, което тъй ви стресна вас,
три метра още имам вкъщи аз!

И още неизрекъл, новината
почти със скоростта
на светлината
обходила навсякъде сeлата!

Така е станало. И оттогава,
към предната си многогранна слава,
Кратунци се прославило и с туй,
че имат поп с триметров алилуй
!

© Ангел Чортов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??