На нощта вплели се в косата
светят звездите кат' искрици,
в новогодишната нощ елхата
грее с облеклото на царица.
Тайно Добрият Дядко
скрил е под нейните клони
подаръци за мене и батко
и торбички със сладки бонбони.
От огъня дръвцата пукат
в топлата до трапезата камина,
чакаме на вратата да почука
и да влезе Новата година.
© Никола Яндов All rights reserved.