Oct 27, 2011, 10:26 PM

В отговор на "Залезът на Любовта" 

  Poetry » Love
465 0 2

* * *



Аз искам залеза да хвана 
и утрешния ден да спра.
Гладното в мене да нахраня,
жаждата от дни да утоля.

Със звездите да светя в небето,
да огледам отгоре света.
Да разпръсна романтика в сърцето,
силите си в нощта да похабя.

С вятъра песни да пея 
за изгубена от векове мечта.
С морето сълзите си да слея 
и то да поеме сълза след сълза...

В пустините бих се лутала,
да се попаря в техния пясък.
Като стара постройка бих се срутила,
ако остана за дълго без ласка...


октомври '1997 г




 

© З. Райкова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??