Jul 14, 2006, 10:28 AM

В ръце държах.......... 

  Poetry
978 0 19
В ръце държах на изгрева усмивката,
въздишката на залеза докосвах с длан.
На устните ми сбраха се горчилките
на дни пияни от несбъднат блян.
Морето, за което в късни нощи
мечтаех да обходя при луна,
която във косите ми да вплита
оная своя сребролика бледина!
В очите си събирах ветровете,
вилняли в погледа ми неведнъж,
а бурите от тътени в сърцето
наливах и изпивах ги на екс.
Добри ли или  лоши са годините
преминали край мен в галоп,
на дни нерадостни отминали,
на настоящи трепети и нежен зов.
Усмивката на изгрева изплъзва се,
въздишката на залеза е в мен.
Обхождам не морето, а луната,
която в мен бледнее с всеки ден...



© Евгения Тодорова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??