May 31, 2007, 11:54 AM

В стил "народна песен" 

  Poetry
976 0 6


  Мома чародейка е тебе залюбила
  и чудни дарове е тебе дарувала -
  тънка си снагица - зелената борика
  да си тебе, либе ле, сенчица посторва,   
  сърчице си обичливо - ясно слънчице
  да си тебе, либе ле, с топлинка огрява,
  очинки си звездици - сините мъниста,
  да те не ловят, либе ле, тежки кахъри,
  низ уста дъхава - белият маргаритец,
  белите думи, либе ле, за черните дни.

  Мома чародейка е тебе залюбила
  и тъжна си жалба е тебе замолила -
  чувай мома, либе ле, чувай, почувай,
  тънката снагица - зелената борика,
  бурен вятър, либе ле, да я не прекърши,
  сърчице обичливо - ясното слънчице,
  тъмен облак, либе ле, да го не затули,
  очинките звездици - сините мъниста,
  тежка слана, либе ле, да ги не полази,
  низ уста бял маргаритец да не повехне,
  белите думи, либе ле, за черните дни.
  

 

© Магдалена Костадинова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Нашата народан песен няма равна на себе си и аз се прекланям пред неяРадвам се,че тя докосва и други сърцаМаги,страхотно е написаното от тебА мелодия-тя е в мен
  • Благодаря ви за хубавите думи от сърце!
  • Изненадан съм от теб. Приятно!!!
    Много хубаво си написала, Маги!!! Поздрави!!!
  • Хубава народна песен ще излезе, ако някой направи и мелодия!
    Поздрави!
  • Великолепно се е получило! Ако добавиш и мелодия, направо става хит!
  • Много хубав стих!
Random works
: ??:??