Feb 23, 2011, 9:31 PM

В тихата нощ 

  Poetry » Landscape
452 0 1

В тихата нощ навън сняг вали

и се трупа на преспи дебели,

спрели са някъде всички коли,

падат само снежинките бели.

 

Колко топло е вкъщи, когато

денят привършил е в бялата нощ

делото, непременно богато,

като пълен с излишни неща кош.

 

А наивната нощ пилее снега

и се радва на времето спряло,

защото е нужно на мъж и жена

да бъдат най-щастливото цяло.

 

Затова тихо навън сняг вали

и затрупва на преспи дебели

дневните грижи и всички коли,

които навреме са спрели.

 

© Даниела Тодорова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??