Jan 22, 2010, 9:31 AM

В твоята изповедна, Господи 

  Poetry » Other
508 0 1

Дойдох, Господи, в твоята изповедна,
чуй ме, моля те, и ако може, ми прости!
Искам да забравя тежкото бреме,
което ми поднесоха годините и ми тежи.


Да остане равно поле от старото време,
да залича от него всички тъжни следи.
Да изтръгна ненужни треви и плевели
и чисто, бяло цвете там да разцъфти.


Ти, Боже, безброй чудеса за мен направи
и изпълни всичките ми желания и мечти.
Сега те моля, помогни ми само да забравя
всичко, което ме докосна и ме нарани.


Да запазя в сърцето си хубавите  мигове,
макар и малко, те все пак са били...
Да ме приюти прегръдка, още неизстинала,
и да ме погледнат пак две влюбени очи...


Приеми, моля те, моята изповед,  Господи,
позволи ми да живея по твоите правила...
Ще се опитам да съхраня  чиста душата си
и да я запазя единствено за Теб и Любовта...


© Пепа Деличева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Страхотно стихотворение! Страхотна молитва! Равното поле.., чисто и без плевели, виждат го само децата с техните чисти души..
Random works
: ??:??