Jan 24, 2010, 9:47 PM

В търсене на изгубени каузи 

  Poetry
984 0 3
Търся си причина да избягам,
да забравя,
да простя

и да заспя...
Да срещна хора и да ги ранявам...
да раздирам,
да убивам,
да душà!
Твоя грозен пример да последвам,
да излъжа,
да обидя,
да унищожа!
Каузи изгубени да следвам...
да тормозя,
да се гавря
и да унижа!
Търся си причина да прощавам,
усмирена,
преклонена
да се подчинявам,
паднала сама на колене...
Търся си причина да обичам,
пак да моля,
да ме молят,
да мълвя...
отричайки сама да се отричам,
да ослепявам;
себе си да ослепя...
Търся повод и да се изгубя,
да се лутам,
да се крия,
да крещя...
В себе си и някой да погубя,
да го влача,
изтезавам,
уморя...
Търся си причина да остана,
да се влюбя,
да се давам,
да търпя...
Търся знак, за който да се хвана -
просто намек,
даже и лъжа.
Търся си и капка милостиня,
малко разум,
шепа топлина...
... но във мен е празно...
Търсейки, оставам просякиня...

© Дида Христозова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Благодаря! Нека Божията Любов бъде с всички нас!
  • Едно истинско и драматично художествено произведение!

    По повод главно на последните строфи, ще цитирам:

    " Търсим помощ, не само защото сме притиснати от необходимостта, но и с идеала да да желаем да станем просяци на Божията любов".
    Както се вижда, "празнината" изисква запълване с нещо базисно, каквото е това, което се има предвид, когато се казва: "Божия любов"!
  • жестоко е
Random works
: ??:??