Aug 3, 2014, 10:00 PM

В усмивката на август 

  Poetry » Love
3117 24 31

Сънувах мъж в усмивката на август.
Оглеждаше душата си в простора.
Сънувах го възможен до безкрайност.
Далече от света и всички хора.
За устните му няма да напиша.
Защото ще ги искате след мене.
Гърдите му когато ме издишат,
пътеките нагоре са зелени.
Ръцете му са меки, ще ви кажа
единствено и само... за ръцете...
И даже Бог за тях да ме накаже.
Помнете, че си струваше, помнете.
А пръстите – душата на китара –
звучат по мен с акорда на човечност.
И той успя, забравих че съм стара...
В замяна аз ще му зачена вечност.
Сънувах мъж в усмивката на август.
Изгубих се в душата на съня си.
И беше тихо, тихо до безкрайност,
защото бях сънувала мъжа си.

© Николина Милева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??