Jul 2, 2013, 10:11 PM

В задния двор на Европа 

  Poetry » Civilian
548 1 3


"Земя като една човешка длан"
Г. Джагаров

Земята ни - като човешка длан.
Тя никому не беше нужна
и само гордият, суров Балкан
остана верен да ù служи.

Минаваше разноезична сган
и всеки смучеше без срам, до дъно.
народът ни - обезверен, пиян
очакваше, че някой ден ще съмне.

Но и до днес се гърчим в тъмнина.
След братята ни Кирил и Методи
изкачваме последни стръмнина
в опашка от безбуквени народи.

Не казвай пак, че Дунава се лее...
Морето ни е тъмен, воден гроб.
Но географски може и да оцелеем,
ако не следва някой нов потоп.

© Емилия Николова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??