Nov 3, 2018, 2:19 PM

Vade retro me satana 

  Poetry » Other
689 1 1

Vade retro me satana

 

Махни се от мен, сатана!
Не ме изкушавай?
Архангеле Мехаиле,
от злото ме спасявай!

 

Демонската многочислена войска срещу ми е веч!

Над мен, Михаиле, се смили!

Подкрепи ме с храброст и със твоя меч!
Не ме отхвърляй ти,
войн Христов ме направи!

 

Сред пълчищата на сатаната аз видях
грях след грях се редяха,
пороците безбройни бяха
и сред тях:
чревоугодие,
  похот,
     омраза,
         завист,
            гордост,
                   леност,
            алчност,
    предателство,
                             жестокост,
                    убийство
                                    и лъжа!

 

Ужасяващи неща!
Покваряващи света!

 

Подкрепи ме, Михаиле, с Ангелска сила!
Да се боря с тези грехове в покварения свят.

Подпомогнат от твойта пресветла закрила,

да не изпитвам страх от демоните и от змея рогат!

 

Подкрепи ни с твойта закрила и с Божията благодат,

тогава не ще ни владеят демоните и дявола рогат!
Помогни ни с чисти сърца и с Божия страх,
да направим безсилен сатаната с всеки негов грях!

© Галифрей Михайлов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??