May 29, 2011, 11:54 PM

Вариации 

  Poetry » Other
520 0 8



Орехът е егоист -

не позволява никой

под сянката му да живее

и в короната му

дом да свие.

Дали такава и тополата е,

че сянка

на никого не прави

и до слънцето да стигне

иска първа...

 

Те не са като брезата,

която

дори на облаците

свенливо се усмихва,

тревата с клонките си гали,

а птици в тях

чеда отглеждат

и омайни песни пеят.

 

Обаятелна бреза –

трепетна нежност

и тиха красота.

 

 

 

 

© Ласка Александрова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??