И тази мръсна нощ
бе дива и злокобна,
покрила ни е с плащ
от черна, плътна злоба!
Един германец гаден,
си биеше децата.
Жена му виеше на глас
и проклинаше съдбата!
Руснака... от 5-тия етаж,
лудна и изхвърли самовара!
Уплашен до смърт чая,
се разля по тротoара!
Пропищя автоаларма,
ченгета сгащиха поляка!
Сърбина с разпран корем,
него взеха го с линейка!
Юсни, албанецът отсреща...
защо ли псуваше по турски?
Турчина - етаж до мене,
му отвръщаше по анадолски!
Македонеца пиян ревеше,
възпяваше си свободата!
За македонско слънце пееше...
а с ритници счупи си вратата!
Само аз не знаех каква...
злина или беля да сторя?
Примирих се със съдбата,
пък си легнах най-накрая!
А... беше дива, гадна нощ,
мръсна, тъжна и злокобна!
И от тази... Вавилонска кула
Господ се извърна!
. . .
Ivaylo Atanassov
10.04.2006 (04.55 h)
Senftenberg - Germany
© Ивайло Атанасов All rights reserved.