Да имаш вечен живот!... Колко чудесно...
Ако си здрав и богат е толкова лесно.
Но беден ли си и живееш като скот,
едва ли ще възпяваш Вечния Живот!...
Затова и Господ така е отредил
и земните му дни на всеки преброил...
Дарил ни само във смъртта да бъдем равни,
загърбили тегоби и моменти славни!
Знай, за Вечността ключът във нас се крие...
Всеки във душата нека го открие!
Че широк е пътят, който води в ада...
Там за грешките си не търси пощада!
А към истината води ни пътека...
Тръгнеш ли по нея, имаш участ лека!
И осъзнал в сърцето истинския брод,
през портите ще минеш на Вечния Живот!...
© АГОП КАСПАРЯН All rights reserved.
Прегръдка!