Jun 29, 2021, 9:22 AM

Вечната 21 

  Poetry » Other
199 0 0

"Честит рожден ден..."

Запалих ти свещта,

до мен държа снимката,

                                 където и да си сега.

 

 

Гледам към звездите,

виждам те измежду тях.

Светиш тъй ярко,

                     по-ярко от Вечерницата,

която днес отстъпва пред теб.

 

 

"Честит рожден ден..." - ти прошепвам.

Дано ме чуваш. Светулка в нощта.

Пускам твоята любима музика.

Слушаш я. "Хареса ли ти?" - питам се.

Проронва се сълза.

Паля ти цигара.

Казвам тихо: "Благодаря.", прегръщайки снимката.

 

Догаря вече свещта.

 "До следващата ни среща, приятелко..." -

снимката държа.

Цигарата изглежда догаря. Проронва се още една сълза.

  Настъпва кървава зора.

         Не те виждам. Трябва да вървя.

 

Защото не си тук. А си звезда...

                       завинаги останала на двадесет и една.

 

 

28.06.2021

/Посветено на близка приятелка от детството, която загуби своята битка с рака.

На 28.06 щеше да навърши 22.../

© Нина Чалъкова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??