Дойдох, живях и ред е да си тръгна.
Животът тъй в ръцете ми обръгна
Стоварил цялата си мощ връз мен,
Душата утре ще ми вземе в плен.
И ще я прати горе във небето,
И вечно тя да бъде там додето
отново на земя се прероди –
В утроба на жена да се роди.
Така се тя в пореден кръг вселява
живот пореден да изпепелява
Живот – безкраен в своя кръговрат,
със страстите и мъките богат.
© Никола Апостолов All rights reserved.
Желая ви хубава събота! Поздрави!!