Векът на Америка
Пространство необятно на нашите надежди!
Океан безкраен от погубени съдби...
Върлува виелица в помръзнали души.
Часовник стенен с тежък звън последни дни брои.
Последни дни, последните минути даже...
На век безславен и потънал в руини.
Тъй - казват - славата минава:
топи се като пряспа на слънчеви лъчи...
Пришпорени коне по хоризонта галопират,
ята от гарвани кръжат над древни старини.
Притихва мисълта, старее волята -
далечен спомен там ще прелети...
© Велин Евстатиев All rights reserved.