Застанал пред иконния му лик,
аз цял от мъката треперя.
Че той във този свят е най-велик
разпнàт от дивата потеря.
Със гвоздеи ръждиви прикован
на връх на тъжната Голгота,
за Божи син от всички назован
и за Спасител на Живота.
Че този ден за нас е тъй Велик
и няма по-велик от него.
В душата си го носим този лик
и знаем образа му де го.
Че този чист и светъл Божи син
и цялото небе разтресе.
Макар да беше окован самин,
със Божия ръка Воскресе.
Христос Воскресе! Нашият Христос!
Това до днеска го повтарям.
Съмняваме ли се по тоз въпрос?
Воистина Воскресе! - отговарям.
© Никола Апостолов All rights reserved.
Христос Воскресе!Желая ти вдъхновена нова седмица!
Поздрав от мен!