Apr 10, 2015, 12:47 AM

Великден 

  Poetry » Phylosophy
232 0 0

Великденско огънче плахо гори
във шепите детски. Свещица.
Пренася тя истини - божи лъчи.
запалена в храм вощеница.

Запяват камбани и славят мига,
във който Христос е възкръснал.
Изпращат ни вяра - горчива сълза
от силата бяла на Кръста.

И химните святи прославят света.
Иконите жажда подклаждат.
Разцъфват усмивки, ухаят цветя.
Във пролет денят се възражда.

Великден е. Писани цветни яйца
даряват се в слава на Бога.
Да има надежда за бъдни дела.
В душите... любов светлоока.

© Таня Мезева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??