Nov 28, 2015, 10:12 PM

Великите американски екзекутори - триптих 

  Poetry » Humour
324 0 0

Великите американски екзекутори - триптих

 

Пролог от бесилката

 

Джон Браун издигнала във висината,

Хлапака Бил люляла – пръв бандит,

в историята влязла съм и с двата

на таз страна, на тоз народ честит.

 

Монолог на електрическия стол

 

Седни, о грешнико, като на трон,

за да получиш туй, що ти се пада!

За праведниците – насън, без стон –

инфарктът си е Божия награда,


на теб пък – да гориш във ад, не в мен –

ръце, крака палачът ще намаже,

за миналото ти осведомен,

в блиц-интервю на всички ще разкаже.


Изпържих ги невинни за беда –

и Розенберг, и Сако, и Ванцети,

но и отпадъците на града

с волтаж изпращах аз в небитието.


Инжекция със газ ще ме смени –

за фини екзекутори е време...

Нещастнико, молитва си спомни –

след миг палачът шалтера ще снеме...

 

Епилог от инжекцията с газ

 

Със спринцовка се всичко започна,

с дрога дупчила твойте ръце.

Днес повтарям аз жеста џ точно,

за да спре едно младо сърце.


Ще помогне машина съдебна

да сломя към предци завистта,

та негодник от класа – не дребен –

нежно–нежно (със „Боц!”) да приспя.

© Владимир Костов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??