Jan 11, 2011, 7:45 PM

Велико е! 

  Poetry » Other
666 0 3
 

Велико е!

(по Буддах)

По пътеката на Времето росица искри
и е тайнствен, и е нежен ореолът.
Излъчват полудетските очи
вълшебна, страстна, искрена парола.

И виждам аз да тичат векове
по волята на древни манускрипти.
До Аспарух застава Пагане...
Красивото заспива с Нефертити...

С теб тъжен жрец бокала си напълни.
Изпи до дъно. Хвърли го в краката.
Нощта със теб! Тя няма да се върне...
Тя, Болката, е твоята разплата...

Ръчицата ти, тънка, нежно вземам
и слагам я, на голо, до сърцето...
Велико е! И Господ го приема,
че още в бял юрган си спи полето...

© Красимир Дяков All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??