Mar 19, 2015, 6:08 AM

Венецът 

  Poetry » Other
331 0 2

ВЕНЕЦЪТ

      

       На Орлин Миланов

 

За българското днес пред нас "Венецът" 
на книгата си нова ти положи
и няма по-голяма за твореца
награда – във устата да си Божи.

 

Със стиховете мъжки го доказа
и в песните с китарата си – тоже,
и кръста на Висоцки като казън
понесе от голготното подножие.

 

А в песните ти тихи се дочуват
страдания, копнежи, болка чужда
и този свят, докато съществува, 
от бард, като Орлин, ще има нужда!

© Иван Христов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??