Oct 20, 2011, 5:41 PM

Верую 

  Poetry » Civilian
1360 0 31

Ако в доброто си загубил вяра

и гасне всеки светъл идеал,

и туй добро врати не ти отваря -

неверен поданик на своя крал;

 

ако след бури вече нямаш клони,

а бил си най-могъщото дърво,

и си бедняк, а бедния го гонят

от масите на всяко пиршество;

 

ако в сърцето ти угасне песен,

усмивка - от шамара на врага

и търсиш пътя само да е лесен,

и станеш най-смиреният слуга;

 

ако душата стене омърсена

и с кал я шляпа всеки стар мръсник,

а Господ - ням актьор във всяка сцена,

те утешава с поглед на циник;

 

ако край теб не виждаш нищо друго,

освен едни наведени глави -

войник стани, бъди месия, чудо

и като Моисей ги поведи;

 

разбий дворци, умри на барикада!......

Дадеш ли за народа си глава,

ще имаш най-голямата награда -

и той да те запомни след това!

© Кети Рашева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??