Aug 21, 2008, 4:37 PM

Весел се връщам от погребение 

  Poetry » Phylosophy
525 0 3

 

Весел се връщам от погребение!
Днеска погребах свойте илюзии!
Струпах върху им купчина смях.
Полях ги с черно, горчиво вино!

Как ме люляха, как ме приспаха!
А аз, наивник, вярвах на всичко!
Измамни думи вземах за истина,
а за усмивка - злите насмешки!

Кой е виновен, че не разбирах
какво е това нещо - човекът?
Ти ли, училище, дето ни учеше,
че е приятел, че е човечен?

Обидно, срамно! Да бяха впити
по тялото ми остри окови,
а то - под мазни, омразни дрипи,
спеше, пияна, моята воля!

Сега съм весел - не ги жалея!
И знам - не майка ражда героя!
Той сам се ражда, ако успее
с илюзиите да се пребори!

© Ангел Чортов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Поздрави Ангар! Герой си ти , момче и реалист! Отдавна си погребал илюзиите! Много силен и поучителен стих.
  • Моите поздравления!!!

    Извинявай, само заглавието ми е малко стряскащо.
    А може би е по-добре "Днеска погребах свойте илюзии!"?
  • !!!Невероятен стих!!!
    Поздравления!!!
Random works
: ??:??