Дори и антихрист ще се прекръсти,
щом чуе новината на деня -
по-остра и от блатната воня:
По разни министерства и агенции,
след вътрешно-ведомствени конвенции,
и то върху заплатите си тлъсти,
предколедно и бонуси си давали!
Не левчета за джоб, а хилядарки!
На цялата народна беднотия!!!
Дори неизтребимите хлебарки
бледнеят тук пред тия наши „завалии”,
по алчност и по стръвна лакомия!
Виновни няма! Няма отговорни!
И гузна съвест няма! Няма срам!
Когато времената са позорни
и Божият ни храм остава ням!
© Чавдар Тепешанов All rights reserved.