Dec 29, 2019, 9:27 AM

Вещерско наричане 

  Poetry » Phylosophy
578 6 9

Не се сърди на дрипавите истини,
които с нокти криви дращят нощите.
За да разсъмнат дните ти пречистени,
платили си с безсъниците още-то.

Не си безлична героиня в драмата,
която режисират специалистите.
С криле от думи литваш. Ето, няма те!
Невидима, в просторите - лъчистите.

А ледени окови стяга зимата,
напразно похабява ледовете си.
В сезона, който не си помни името,
дъга си ти и слънце си, и цвете си.

На вятъра до смърт са му омръзнали,
разкъсаните облаци, намръщени..
В сърцето ти  - поточе незамръзнало,
щурчето носи пролет. И завръщане.

Долитат тихо лястовици, белите,
донасят клонки върбови в душата ти.
И няма нищо страшно в побелелите,
от светла лудост кичури в косата ти.

В молитвата ти, вещерско наричане,
приспиват вълци агне, край корията...
И никак не си стара, за обичане,
жена си, огън...С вечност в орисията...

© Надежда Ангелова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??