Sep 4, 2008, 8:27 AM

Вещица в мрака 

  Poetry
670 0 4
 

Седи една вещица в мрака.

Пред нея догаря свещичка.

Спокойно магията чака -

покорна ней ученичка.

Седи една вещица в мрака,

косите й падат свободно,

в очите й бляска уплаха.

В тъмата не й е угодно,

но тя ще търпи и ще чака.

Лицето й, младо и бяло,

очаква уверено знака...

А сърцето й сякаш е спряло!

Седи тази вещица в мрака,

прехапала кървави устни,

не чува край нея що трака,

лети из вселени изкусни.

Трепереща, как не проплака!

Гръдта й повдига се плавно.

Ръчици протегнала, чака

с пламъка топъл наравно.

Седи тази вещица в мрака

и отправя без глас своя зов.

Моли се и търси знака...

Тя прави магия за любов.

© Цвети All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??