Jan 24, 2009, 8:43 PM

"Виждам" 

  Poetry
582 0 3
"Виждам"

През мен
препускат думите
като коне,
развързани и подивели,
но как да разбера
какво ми пишеш -
очите ми са вече остарели.
Като пресъхнали блата са,
с цвят на глина,
напукани от дълго бдене,
вода е текла някога -
сълзите пазят само спомен,
че имало е друг до мене.
Около тебе
силуетни сенки
закриват спомени отминали,
там, дето някога
било е светло
сега са само
прашни вирове...
Със нокти издълбах -
по памет,
със устни шепнех -
за това,
прегръщах със ръце -
завинаги,
сега съм сляп -
за всичко,
сега те виждам пак -
душа...

© Дидо All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??