Jan 14, 2010, 1:45 PM

Вик за болка 

  Poetry » Civilian
467 0 1

Безумен е светът -

лъжи,

проклятия щом ражда,

щом болен е

от СПИН,

от ядрен страх,

омраза...

Човечеството

спря пред кръстопът

и майките

за своите деца се молят.

Умът

витае в Космоса излишен,

безпризорен,

а долу –

под краката –

гние коренът...

И земната утроба се тресе

от холерична кашлица!

Наводнения!

Земетресения!

Студ!

Мор!

Суша!

Лава пълзяща!

 

Хора спящи,

спасете своя свят!

© МАРИАН КРЪСТЕВ All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??