Mar 7, 2012, 1:02 PM

Виновна ли? 

  Poetry » Civilian
1083 0 13
Виновна съм явно по всички закони-
на Дарвин, на Нютон, дори Архимед,
където плод пада далече от корен...
Вина ми вменявайте, и... прав ви път!
 
 
Вменявайте! С хули и злоба кълвете,
та очните ябълки да изтекат.
На мястото празно - на сухия плевел-
ще цъфне кокиче - свеж пролетен цвят.
 
 
Виновна ще бъда в каквото решите:
за туй, че поток се превръща в река,
за туй минзухар че е цъфнал напролет
и птичите песни огласят света.
 
 
Виновна да съм и за залеза в парка,
разходка с приятели - длани в дланта.
Виновна...!Но знайте - в себе си кътам
сърце и душа. За тях нямам вина!
 
 
Очите, които с усмивка искряха
и думи редяха с корен 'добро'
сега са отвърнати. И за отрова
не сменям сърце като кат облекло!

© Петя Кръстева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??