May 27, 2020, 10:50 AM  

Вис 

  Poetry
638 2 8

Болката ми се смили,

пиша, споделям и дишам,

тягата ѝ се смали,

дебне пред дупчица миша.

 

Вáрди, подам ли носле,

котешка лапа надига.

Тика прикрито реле,

често насън ме настига.

 

Вик. Затаявам дъха.

Само очите ми в мрака

търсят ръба на кръга.

Литвам. Захлопва капакът.

 

Вис. Дружелюбно небе.

Щъркел отгоре се вие.

Волен в свободно трасе,

лъч светлина ще пробие.

© СК All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??