Apr 21, 2011, 12:05 AM

Вишнева клетва 

  Poetry » Love
818 0 11

ОТЛИЧЕНО С ГРАМОТА ОТЛИЧИЕ  ОТ МЕЖДУНАРОДНИЯ ПОЕТИЧЕН КОНКУРС “БЕЛОЦВЕТНИТЕ ВИШНИ” 2011 г

 

Белоцветната вишна отново цъфти,

по-красива, отрупана цяла,

с ято щърково пали красиви мечти

всяка пролет, за ново начало.

 

Тук, на старата улица, тежка от цвят

мили спомени тихо разказва,

притаила живота на целия свят

като майка във своята пазва…

 

Помни дръзки и влюбени, топли очи –

с детска вярност той тук ми се врече.

Помни нежни, тревожни и скрити сълзи –

помни мама – късмет ми нарече.

 

Татко тук ме изведе за първо хоро –

бях красиво и плахо момиче.

Като вишната бяла, дарих ти любов

пожелах те със просто –„обичам”.

 

Тази вишна е памет на моя живот –

тя е моето детско причастие,              

горд свидетел, приятел и тих благослов –

моя вишнева клетва за щастие.

 

 

 

© Йорданка Господинова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??