Високите ни цели
Защо за нас, дребнавите,
високи цели няма...
Съсипахме младежкия си идеал...
И нашата мечта сега е
КУХНЕНСКИ
голяма!...
Нима за нас самите,
днес
не ни е жал!?
В сплетни оплетени
си правиме дребнави сметки...
Минават дните ни през
иглени уши!
Стоим като животните
затворени във клетки.
Човешкото в душите ни
така се разруши!...
© Христо Славов All rights reserved.