Ясен поглед,
страшен ум,
мисъл в полет –
ти си гръм.
Ти си удар,
точен изстрел,
силен, мъдър,
чист и искрен.
Твоя, уловена,
жива, във капан,
щастливо ранена,
враг си ми, знам!
Топла, дива
ярка страст,
в теб умирам,
ти си власт.
Горд и плах,
и тъй невидим,
колко ме е страх
да те предвидя.
© Теодора All rights reserved.