Feb 15, 2017, 8:50 AM

Вместо валентинка 

  Poetry » Love
539 2 7

   

 

Байгън от толкова любов!

Под път, над път – любов отвсъде.

И без да бъда философ,

приемам я като присъда.

 

И от любов ли всеки ден            

избиваме се като бесни.

Дори душите си крадем

в каданса на любовни песни.

 

Така изтъркано звучи

и се повтаря непрестанно,   

че вече се обезличи -

дотолкова  изглежда  странна. 

 

И чудим се сега къде

остана чувството велико,

което можеше във теб

човещина да предизвика.

 

А то си е в самите нас.

Прикрива се от глупостта ни

и от нелепата ни страст,

неуловимото да хванем. 

 

                 

© Александър Калчев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??