Feb 11, 2011, 1:36 PM

Врабче 

  Poetry » Love
993 0 13


Във левия ми джоб – тефтер.

Три реда и рисунка на врабче.

Със палче някой е протъркал

кафявото му врабешко краче.

Минутите са капки портокал

изящно кехлибарени, прозрачни,

деня, обаче, някой е наврял

дълбоко  в облаците мрачни.

Какво ще правя само със тефтер,

превърнат в къщичка за птици?

Като във приказка, небето ще даде

три златни косъма от някоя девица.

За да превържа тънкото краче

и да лекувам болните ти думи,

едно такова, дребничко врабче...

а цяла пропаст помежду ни...

© Джулиана Кашон All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??