Aug 24, 2010, 7:38 PM

Вратата 

  Poetry » Love
1634 0 23

Стари приятелю, знаеш ли колко

нощи очаквах да дръпнеш вратата?

Помниш ли глътката пареща болка,

или резливия вкус на тъгата?

 

Помниш ли залеза в топлата вечер,

или звездите в небето бездънно...

После - луната как облак облече...

Помниш ли прага, на който се спънах?

 

Този праг, толкова дълго жадуван.

Прага, след който затворих вратата...

Прага, през който със теб се целунахме,

но не посмяхме да минем оттатък.

 

Скъпи приятелю, вече с години

старата порта очакващо зее...

Ала не мога през нея да мина.

 

Както и ти не се върна през нея.

© Бианка Габровска All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??