May 25, 2021, 11:56 PM

Време е за друго 

  Poetry » Phylosophy
299 0 0

                                                                      Време е сега за друго, 

                                                                      на страданието днес слугувам,  

                                                                      а преди слугувах на разврата. 

 

                                                                      Жени много и все красиви, 

                                                                      от всеки свой флирт тъй щастливи, 

                                                                      всеки миг с тях е много кратък. 

 

                                                                      Развратът всичко определя, 

                                                                      на сърцето определях 

                                                                      ходове измамни и безсрамни. 

 

                                                                      Ходовете бяха мои, 

                                                                      вече всичко знам какво е, 

                                                                      беше време да науча. 

 

                                                                      Време беше за купони, 

                                                                      в барове и по балкони, 

                                                                      за викове тъй радостни но и лавина-глупост. 

 

                                                                      Време не бе но аз го глътнах, 

                                                                      към разврата аз пристъпих, 

                                                                      колко жени са му господарки. 

 

                                                                      Време беше да си ида, 

                                                                      сърдя се че ми завиждат,  

                                                                      любовта тъй властно и глупаво притисках. 

 

                                                                      Време е сега за друго, 

                                                                      отърсил съм се от заблуди, 

                                                                      време е да мисля и искам да обичам. 

 

                                                                      Влюбена жена не виждах, 

                                                                      нито търсех, нито виждах, 

                                                                      аз любов очаквам обаче не я виждам. 

 

                                                                      21.05.21 

© All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??