May 28, 2011, 9:26 PM

Време, почакай ни! 

  Poetry » Other
506 0 2

 

"Почакай, слънце,

аз не съм готова!"

ДОРА ГАБЕ

 

 

Натиснал е всеки на коня си стремето

и бърза, препуска -

кой знай накъде...

С ехидна усмивка преварва ни времето,

на дните ни тънката нишка преде.

 

Смалява къделята - пълни вретеното,

навърта години -

кълбото расте...

Приготвя си дрешки за новороденото,

при нас за минута не може да спре...

 

И ние усещаме как се прощаваме

с мечтите младежки

и светлите дни.

С лудешкото тичане пътя скъсяваме...

О, време, почакай ни - ти победи!

 

© Славка Любенова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??