Какво очакваме от Живота?
Да сме смутени или окрилени,
Да вървим напред към водопада,
или да стоим под листопада?!
Животът често ни се мръщи,
но светлината гордо ни отвръща
и ни дава сила, тласък и напред...,
с нови сили, с бодър светоглед!
Прегърни го и отдай му се напълно!
Ако почакаш може и да стане тъмно!
Животът е идея, песен и съдба,
която кани те на истинска игра!
Граби със шепи и не чакай миг дори,
преди да съжаляваш, че времето лети.
Животът никога не ще те измори,
да бъдеш Ти, какъвто си!
© Магдалена Димитрова All rights reserved.