May 14, 2020, 12:15 AM  

Времето отлита неизбежно 

  Poetry » Civilian
519 2 0

 

Времето отлита неизбежно

 

През пръстите животът се изнизва,

и времето топи се като сняг.

Това е истината, ням как!

И тя като със сабя те пронизва!

 

Ако живееш имаш грехове.

На света безгрешни хора няма!

Животът! Той е театрална драма

от древните и тъмни векове!

 

Заченат в грях сред грехове живееш

и любиш, и обичаш страстно ти.

Розата красива е с бодли!

Без грехове ти не гориш, а тлееш!

 

Когато дойде краят ще си сам.

След теб приятелите ще останат

и бързо, много бързо ще забравят,

че ти сега не си със тях, а там!

 

13.05.2020 г.

19ч.01м.

 

 

 

 

 

 

 

© Георги Иванов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??