Aug 5, 2010, 2:04 PM

Връх за пеперуди 

  Poetry » Other
1219 1 40

Изкачвам се по стръмнината

на мислите си неразумни.

Калта обича низината.

Във нея шляпат всички умни.

 

Върхът на мислите проблясва,

обвит във ледени забрани.

И пърхам... За летеж е тясно.

А той, върхът, с поклон ме кани.

 

И спуска козята пътечка,

изронена от стъпки луди.

Поканата не е за мечки.

Върхът обича пеперуди.

© Мария Панайотова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??