Sep 26, 2019, 7:35 AM  

Все още 

  Poetry » Phylosophy
599 2 3

Уморих се да имам надежда, 

но едвали да пиша ще спра.

Все по-често главата си свеждам

и жадувам за дума добра.

 

Пред земята сме всичките равни,

а пред Бога сме грешни, уви.

Прах са земните пътища славни,

суета е живота дори.

 

Но какво пък - в земята загледан

по-спокойно ще крача напред.

Днес добре е да бъдеш последен;

тъй по-лесно ще бъдеш поет. 

© Лъчезар Лазаров All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??