Feb 3, 2019, 12:47 AM

Всички си отиват от мене 

  Poetry » Phylosophy
633 0 0

Всички си отиват от мене,

остават само студа и дъжда.
Толкова много сивота,
душата чак да простене,
зарита, убита в калта!

 

И мисля си:

Близки от живота ни си отиват,
не можеш да ги спреш.
Малко по малко ни убиват,
угасва свещ след свещ.

 

Но какво става?
Боже, това е чудо!
както дъжда ме биеше лудо,
така изведнъж той се на сняг преобрази.

И големите брези
снегът избели!
И локвата тъмносиня!
Ще измие тогава и самотата
и краката ми от житейската тиня.

 

© Галифрей Михайлов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??