Nov 5, 2014, 12:57 PM

Всичко е относително 

  Poetry » Phylosophy
601 0 2

Времето можа да спира...
Всеки сън има очи.
Музиката е друга бира...
Птицата не знае как лети.

Тигърът всъщност е коте,
ако погледне го слон.
Аз пея като Павароти -
глух ако дава ми тон...

Влюбените дали се мразят,
честните - лъжат ли се...
силните - така слаби са...
бедните са богатите.

Бялата мечка е черна,
ако я мерне слепец...
Другите - неправоверни,
питайте Мохамед...

Айнщайн е казал мъдро -
всичко е относително.
Добро и зло - смешен съдник,
скрил се в едно око...

© Михаил Цветански All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Така е ... Зависи от гледната точка
    И който това е разбрал
    Не съди, не критикува, защото не онзи другият,
    какво е всъщност е преживял.
  • Прав е Айнщайн!Ти също!
Random works
: ??:??