Всичко е различно
1. Веднъж ти вче с мене полетя
далеч през необхватните с око поля.
И радвахме се двамата на нашата любов
и за теб аз бях на смърт дори готов.
2. Всичко преди бе тъй красиво
и повдигаше ти очите си свенливо.
И потъвах в любовен океан
в очите ти, аз бях в очите ти, единствен и Избран.
3. И няма тогава, нито ревност, нито мрак
и красивият ти образ насън виждам пак.
Исках ти да бъдеш само с мен
и мракът ще се се оттегли от любовта сломен.
4. Цял живот във тъмата съм живял
И от НИКОГО истинска любов не съм видял.
Ти бе лъчът от светлина във мрачния дворец,
в него бях и аз но отдръпна ме със малкото живец.
5. Но различно е сега, няма вече сноп лъчи.
А сърцето цяла вечност веч кърви.
Тъмнината вече удря по вратата.
Вече няма смисъл, нека ме върти в кръг тъмата...
© Васил Петров All rights reserved.