Apr 24, 2007, 9:26 AM

Всяка мисъл 

  Poetry
674 0 5


"Не заспивам и мисля за теб.
 Като мисля за теб - не заспивам."
                   Валери Еличов   
 

Всяка мисъл...

През безсънните нощи, в раздяла,
всяка мисъл за теб е утеха.
От кристала на чувствата - бяла -
се промъква и мамещо свети.

През безсънните нощи застиват -
неподвижни - минути и време.
Не заспиват! Напук не заспиват
уморените мои проблеми.

Стискам здраво очи, но не идва,
тук сънят виолетов-спасение.
И въртя се в леглото - в гонитба,
с вечно бягащи, празни Химери.

От пердето открехнато - чисти,
тънки, утринни, светли лъчи.
Пред очите отворени - мисли,
оживяват... но стига! Заспи!

И през дългите дни във раздяла,
всяка мисъл за Нас е утеха.
От кристала на чувствата - цяла -
Обичта ни мамещо свети.
*

Всяка мисъл за теб е утеха...

2. 04. 2001

© Симеон Дончев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??