Jun 24, 2018, 1:08 PM

Вяра 

  Poetry » Phylosophy
489 0 0

1.Духът е в теб проникнал,
Дявол знание излива.
Бори се за теб Душата,
Животът е веч възникнал,
тялото ти грехове попива,
гони ги от тебе Същността.

 

2.Кръв се по лицето ти разлива,
Чистотата гони я за миг.
Светлина те с лъч огрява,
сърце ти се в Божието повива,
чува се изящен вик,
 вятър ти сите грехове отвява.

 

3.Непокварена е Душата чиста,
Спасител носи ти Спасение.
Спомени се връщат в Личността,
без да нужно ти е единение,
Вековният живот награда е за Чистота.

 

4.Словото в Духът ти се създава,
гради силата Вяра ти могъща.
Пред устата ти кланя се Телеса,
гради се сал от Вяра ти добро,
Злото се в капан дълбок поглъща.

 

5.Свети светлината ти от тебе,
Родена сал за Живини.
Демоните страх ги е от тебе,
колебание щом няма,
Вярата пътя в правото Твори.
 

© Георги Сираков All rights reserved.

    За Кристина Живкова 25.10.2017
                        Георги Сираков(Серафиос) 12:33АМ

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??